Sådan finder du de perfekte fliser til din opgave

Elsker du projekter og gør-det-selv opgaver, og står du overfor at skulle lægge nye fliser i huset eller i haven. De fleste oplever, at det er besværligt at finde de helt rigtige fliser, så derfor har vi lavet en guide til dig. Læs med her og bliv klogere på, hvilke fliser du skal vælge til dit projekt!

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Selvom det kan være svært at vælge de bedste klinker eller fliser til din opgave, så er det bedste udgangspunkt, at du vælger de fliser, som passer bedst til dit behov og stil. Ved flisehandleren eller i byggemarkederne kan man ofte finde et bredt udvalg af fliser i forskellige farver, størrelser og mønstre, og derfor kan man som regel også få en rigtig god rådgivning i de forskellige butikker. Alligevel er der nogle vigtige overvejelser, som du bør gøre brug af inden, du beslutter dig. Det er vigtigt, at dine nye fliser passer godt til rummet eller arealet, og typisk vil man sige, jo større arealet er, jo større skal fliserne være. Eksempelvis er 50×50 fliser rigtig populære til terrasser, haver, køkkener og større badeværelser, da det skaber en god harmoni at vælge større fliser til store arealer.

Hvilken farve skal jeg vælge?

Et andet spørgsmål er farverne på flisen, fordi denne har stor betydning for den endelige opfattelse. Fordelen ved mørke fliser er naturligvis, at de ikke ser nær så hurtigt beskidte ud som lyse fliser. Du skal dog passe på med at vælge mørke fliser til mindre arealer og rum, da disse typisk vil anes mindre med mørke fliser. Derfor er det en god idé at vælge lyse fliser til mindre rum, fordi dette vil gøre, at rummet virker større og lysere. I haven vil man typisk vælge beton fliser, som naturligvis vil være i grå nuancer.