Sådan imprægnerer du dine fliser

Flotte fliser

Er du på udkig efter den bedste måde at imprægnere fliser på? Så bør du læse med videre her, da du får en kort og udførlig beskrivelse af, hvordan du gør dette. Når du har læst færdig, er du klar til at gå i gang med at imprægnere dine fliser på bedste vis.

Forbered arealet

Først og fremmest skal du starte med at fjerne alt, der står på arealet, der skal imprægneres. Du skal flytte alt lige fra havemøbler til parasolfoden, blomsterkrukker, grillen samt andre genstande væk. 

Du bør også dække vinduer og vindueskarme til, da imprægneringsvæske angriber både glas og aluminium, hvilket du ikke ønsker. Sker der et uheld, skal du rense med varmt vand med det samme.

Fej eller rens fliserne

Er der tale om nye fliser, kan du blot feje dem, mens gamle fliser bør have en tur med fliserens. Bemærk at fliserne skal tørre inden, at du imprægnerer dem. 

Bland fliseimprægneringen med vand

Brug en helt ren håndsprøjte, havesprøjte eller rygsprøjte til at blande fliseimprægneringen med vand. 

Imprægnér i tørvejr

Du skal have in mente, at du skal imprægnere fliserne i tørvejr. Brug den valgte tryksprøjte til at fordele imprægneringen på fliserne. Fliserne skal være våde, men de må ikke svømme i vand. Det tager typisk en time og opefter for fliserne at tørre. Dette kommer helt an på vejret.

Slap af og nyd resultatet

Du kan nu slappe af og nyde det flotte resultat. Takket være dit arbejde har dine fliser fået en fornyet styrke, så de kan holde mange år frem i tiden.