Gør din have klar til foråret

Foråret nærmer sig, hvilket betyder, at det snart bliver muligt at tilbringe mere tid i sin have i det skønne vejr. Efter en lang og kold vinter kan mange haver trænge til en lille oprydning i form af havearbejde, så der kan blive plads til, at forårets blomster og planter kan vokse smukt frem igen.

Dette betyder, at der er god grund til at hive i arbejdstøjet, så din have kan stå fuldstændig klar til, når du ønsker at nyde den på de lune dage. Nedenfor er samlet et par råd til, hvordan du kan gøre din have fuldstændig forårsklar, så den fremstår så smuk som muligt.

Få ryddet op i din have

Det er ikke alt, der kan ordnes i haven allerede i forårsmånederne, da noget havearbejde er påvirkes af sæsonens temperaturer. Ønsker du hurtigt at din have skal fremstå ryddelig kan du med fordel starte med at rive blade og andre kviste væk samt fjerne de grene, der er nedfaldet gennem de kolde måneder. Ønsker du, at der skal komme mere liv i din have, når vejret bliver varmere kan du klargøre nogle bede, så de står klar til nye planter og blomster.

Du kan eksempelvis gøre klar til et højbed og købe højbedsmuld, så dine planter har gode vækstbetingelser, når du først får plantet dem. I de tidlige forårsmåneder skal du dog være opmærksom på ikke at rydde for meget op i dine bede, da det kan skade dine planter, hvis de er mere sarte. Dette skal dog ikke stå i vejen for at gøre klar til helt nye bede i din have.

Skab en lille oase i din have

Der findes mange forskellige måder, at indrette sin have på, så du får mest muligt ud af den plads du har. Med ganske få ændringer og forbedringer kan du hurtigt få skabt en lille oase, hvor du kan bruge din tid, når vejret er godt. Uanset om du er ejer af en lille have eller har oceaner af udendørsplads, så kan blomster og krukker med skønne planter være med til at give nyt liv i din have og skabe et rigtig hyggeligt uderum.

Ønsker du ikke at bruge for meget tid på havearbejde kan det være en idé at plante et par smukke blomster, som du godt kan lide, i nogle krukker. Ved at gøre dette kan du få flere farver ind i din have på en hurtig måde uden for meget besvær. Ved at bringe en masse skønne blomster ind i din have kan du få skabt et uderum, der emmer af liv.

Få hyggestemningen ind i din have

Ønsker du, at din have skal være et sted, som du kan bruge til at lade op og slappe af i, så findes der et have af forskellige måder du kan optimere din indretning på. Du kan eksempelvis investere i et lækkert loungesæt, der kan give dig det perfekte sted at slappe af. For at skabe en rød med resten af din indretning inde i dit hus, kan du finde nogle hynder, der passer til de farver, som din bolig er indrettet i.